צ'ילי קון קרנה הוא מאכל המשלב בו בשר טחון, שעועית אפוייה ותבלינים שונים. מתכון זה אמנם משתמש בכמה מרכיבים מוכנים, אך הנו פוט וקל להכנה בצורה יוצאת דופן, ויכול להוות ארוחה משביעה בימי החורף הקרים.
חומרים:
• 2 כפות שמן
• 2 קופסאות שעועית צ'ילי (חשוב שיהיה שעועית צ'ילי ולא סתם שעועית. ניתן למצוא קופסאות כאלה של תמי ושל המותגים הפרטיים בסופרמרקטים)
• חצי כוס מים
• חצי ק"ג בשר טחון
• בצל גדול קצוץ דק
• 5 שיני שום כתושות (לא חובה)
• מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
חומרים:
• 2 כפות שמן
• 2 קופסאות שעועית צ'ילי (חשוב שיהיה שעועית צ'ילי ולא סתם שעועית. ניתן למצוא קופסאות כאלה של תמי ושל המותגים הפרטיים בסופרמרקטים)
• חצי כוס מים
• חצי ק"ג בשר טחון
• בצל גדול קצוץ דק
• 5 שיני שום כתושות (לא חובה)
• מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
• מטגנים קלות את הבצל בשמן
• מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים גם אותו עד שיאבד את הגוון הורדרד שלו
• מוסיפים את שתי קופסאות השעועית, המים והשום
• מרתיחים
• מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
• מבשלים על אש קטנה במשך כ- 30 דקות
• מגישים עם אורז לבן
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.